Kada i zašto se mijenjaju ljetne gume

prodaja i montaža guma i felga, balansiranje, punjenje guma dušikom, hotel za gume, punjenje klime, čiščenje putničkog prostora ozonom, poliranje svijetla, trap, špur, optika.
Zimska guma

Često dolazimo u nedoumicu kada i zašto moramo mijenjati gume. Kada zimske gume više nisu u upotrebi i da li je dobro ostaviti zimske gume.

Zimske gume su bolje od ljetnih, ali samo u zimskim uvjetima i to ne samo zbog snijega i leda nego i temperature. Zimske gume su mnogo mekše i elastičnije, odnosno rađene su od materijala koji se neće stvrdnuti, tako da će prilikom vožnje guma bolje prianjati za podlogu. U ljetnim mjesecima navedene karakteristike zimskih guma nisu više idealne za velike vrućine te ih je zato potrebno promijeniti sa ljetnim gumama koje su čvršće i tvrđe te tako bolje prianjaju za površinu. Na takvim površinama sa zimskim gumama trak guma je znatno duži. Sasvim je logično spomenuti i ekonomsku komponentu a to je da zimske gume u ljetnim mjesecima čine veći trošak zbog znatno bržeg trošenja.

Gume sa oznakom M+S (Mud + Snow), mogu označavati cijelo godišnju gumu ali i zimsku gumu. Razlika je samo u tome što zimska guma ima oznaku pahuljice snijega pored. One nisu predviđene za niže temperature zato što ne reagiraju najbolje ispod 7 stupnjeva Celzija kao što se ne mogu najbolje usporediti ni sa ljetnima kod temperature iznad 7 stupnjeva Celzija.

Što kaže zakon ?

U Hrvatskoj zimska oprema je obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15.studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine.

https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zimska-oprema

admin

admin

Leave a Replay

O nama

Započeli smo sa radom 2002god. Kao gumi servis.
I od tada konstantno ulažemo u opremanju proširivanju i poboljšanju usluga.
Prošli smo puno edukacija i seminara i usavršavanja.
Tako 2010.otvaramo radionu za podešavanje geometrije kotača.
A 2017. Godine počinjemo i sa punjenjem klime.
I cijelo vrijeme nastojimo zadovoljiti potrebe naših klijenata jer nam je to najvažnije!

Radno Vrijeme: Pon – pet 8 – 17
Subotom 8 – 12,30 ,
nedjeljom zatvoreno

Zadnje zanimljivosti

Iz naše radione

Adresa

Naša preporuka

Radno vrijeme

Pratite nas:

Gumicentar PUH

Copyright 2019 © Design by Letibo web dizajn iz Našica